Răspunsul lui Dorin Cioabă, regele romilor, pentru Valeriu Gheorghiță: ”Ca de fiecare dată, romii au fost lăsați la urmă”

169
Răspunsul lui Dorin Cioabă, regele romilor, pentru Valeriu Gheorghiță: ”Ca de fiecare dată, romii au fost lăsați la urmă” - dorin-1639324424.jpg

Articole de la același autor

Regele romilor, Dorin Cioabă, a comentat în cadrul emisiunii News Magazine campania de informare despre vaccinarea împotriva COVID-19 adresată comunităților de romi, care va începe mâine, relatează Antena3.ro.


„E o intenție bună, cam târziu venită. Ca de fiecare dată, romii au fost lăsați mai la urmă. Așa suntem și în localități. Noi suntem la ieșirea din localități. Dacă s-a vaccinat majoritatea dintre români, acum s-au gândit să vină cu mesajul și către noi.

Problema s-a pus greșit de la început. Poate să spună domnul Gheorghiță în orice limbă. Prima dată i-ați speriat foarte tare pe romi prin declarațiile oamenilor politici care au venit să spună că vaccinul este ceva rău. După 30 de ani în care s-a încercat integrarea romilor, nu s-a reușit lucrul acesta. Noi i-am transformat pe majoritari și mai ales pe oamenii din politică. Ei au luat obiceiurile noastre. În loc să ne integreze ei pe noi, i-am transformat noi pe ei. Parlamentul la ora actuală este ceea ce ora odată șatră, când nu ne înțelegeam. Romii știu că nu pot primi nimic gratis fără să aibă consecință asupra lor. (...) Trebuie să avem o altă strategie și să avem niște mediatorii sanitari cum am avut odată, care să meargă în comunități și să le explice oamenilor care sunt avantajele acestei vaccinări și faptul că este spre binele lor”, a spus Dorin Cioabă, regele romilor.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 21 Decembrie 2013
Stire din Politică-Administrație : Dorin Cioabă, ales președinte de partid
Pagina a fost generata in 0.3649 secunde