Răsturnare de situație. Oscar Pistorius, acuzat de crimă

140
Răsturnare de situație. Oscar Pistorius, acuzat de crimă - oscarpistoriusm1700431a-1449137656.jpg

Articole recomandate

Curtea Supremă din Africa de Sud l-a găsit vinovat de crimă pe atletul paralimpic Oscar Pistorius, al cărui caz a fost reanalizat în urma apelului înaintat de Parchetul sud-african, care a contestat condamnarea inițială a sportivului, la cinci ani de închisoare pentru uciderea involuntară a prietenei sale, Reeva Steenkamp, în februarie 2013.


Aflat de o lună în libertate supravegheată, după ce a stat aproximativ un an în închisoare, Pistorius urmează să se întoarcă în spatele gratiilor, iar noua sa pedeapsă va fi decisă ulterior.

Decizia Curții Supreme nu implică deschiderea unui nou proces, ci doar o deliberare a primei instanțe, pentru modificarea duratei pedepsei. Conform legilor din Africa de Sud, o condamnare pentru crimă aduce o pedeapsă minimă de 15 ani de închisoare.

Oscar Pistorius au ucis-o pe Reeva Stenkamp cu patru focuri de armă trase prin ușa închisă a toaletei vilei sale din Pretoria. Atletul a susținut pe tot parcursul procesului că și-a confundat prietena cu un hoț care a pătruns în locuința sa, însă procurorii l-au contrazis, susținând că a fost vorba de o crimă și au contestat sentința primei instanțe.

Judecătorul Eric Leach de la Curtea Supremă a respins varianta legitimei apărări și a afirmat, totodată, că identitatea persoane din spatele ușii nu avea nicio importanță, considerând că Pistorius a avut "intenții criminale" în momentul deschiderii focului, scrie Agerpres.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3004 secunde