Rata de pozitivare a crescut de 3 ori față de luna august

94
Rata de pozitivare a crescut de 3 ori față de luna august - covid-1631889697.jpg

Articole de la același autor

Rata de pozitivare la coronavirus s-a triplat în ultimele două săptămâni, față de luna august, arată datele unui studiu realizat de unul din operatorii de servicii medicale de pe piața românească. 


Potrivit Realitatea.net,  altă concluzie alarmantă se desprinde din raportul prezentat: numărul real al infectărilor zilnice din România ar fi de 5 ori mai mare, adică de peste 25.000 de cazuri pe zi, principala cauză fiind testarea redusă de la nivel național.


Rezultatele evaluării cu privire la testele RT-PCR efectuate de la începutul lunii arată o creștere abruptă a numărului de persoane care s-au pozitivat, arată studiul. Testele efectuate în ultimele două săptămâni au arătat că rata de pozitivare s-a triplat față de luna august. Este recomandată, de aceea, creșterea capacității de testare, în special a celor care revin din concediu, unde rata de infectare este foarte ridicată.


Studiul menționează că cifrele oficiale de infectare din România date publicității de autorități ar fi de 5-7 ori mai mici decât cele reale, din cauza testării mult reduse la nivel național. Astfel, pri n extrapolare, pentru un număr zilnic de 4.000-5.000 de cazuri COVID-19, numărul total pe zi ar fi de fapt peste valoarea de 25.000 cazuri noi.

În același timp, studiul arată că pacienții vaccinați confirmați cu COVID-19 sunt complet asimptomatici sau cu simptome foarte ușoare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.18 secunde