Ray Cordeiro, DJ-ul cu cea mai lungă carieră din lume, a murit la 98 de ani

63
Ray Cordeiro, DJ-ul cu cea mai lungă carieră din lume, a murit la 98 de ani - djmort-1673781259.jpeg
DJ-ul Ray Cordeiro, care i-a intervievat pe Beatles, Bee Gees, Ella Fitzgerald şi Frank Sinatra în calitate de prezentator de radio la Hong Kong, a murit la vârsta de 98 de ani, după o carieră de peste şapte decenii, informează AFP.

Cartea Recordurilor Guinness l-a desemnat în 2000 drept DJ-ul cu cea mai lungă carieră din lume.

Reinaldo Maria Cordeiro a fost o figură eminentă a culturii populare din Hong Kong, cu o contribuţie considerabilă la scena muzicală hongkongeză, a declarat secretarul pentru cultură din Hong Kong, Kevin Yeung.


Cunoscut fanilor sub numele de „Unchiul Ray”, Cordeiro a lansat carierele multor muzicieni locali şi a introdus generaţii întregi de fani din Hong Kong în tendinţele muzicii pop în timpul emisiunilor sale de radio.


Cordeiro a murit la Hong Kong, înconjurat de familie şi de prieteni, care i-au cântat „You'll Never Walk Alone” în semn de rămas bun, au anunţat organizatorii înmormântării. El fusese spitalizat anul trecut în urma unui atac de cord.

Născut în Hong Kong în 1924, Cordeiro a fost al cincilea din cei şase copii ai unei familii de imigranţi portughezi. După ce a lucrat ca gardian de închisoare şi funcţionar de bancă, el s-a orientat spre muzică, găzduind prima sa emisiune „Jazz progresiv” la postul de radio Rediffusion în 1949.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4626 secunde