Război în Mali. Trupele franceze au intrat în lupte la sol cu islamiștii

452
1
Război în Mali. Trupele franceze au intrat în lupte la sol cu islamiștii - razboi-1358350350.jpg
Trupele franceze sunt deja implicate în lupte de stradă cu islamiștii în orașul Diabaly din Mali, notează BBC. Francezii au început la sfârșitul săptămânii trecute o campanie ce are drept scop susținerea guvernului din Mali și îndepărtarea islamiștilor aliați cu al-Qaida, care controlează regiuni importante din statul african și avansau periculos spre capitală.
Orașul Diabaly, aflat la câteva sute de km de capitala Bamako a fost capturat de islamiști luni, iar francezii și trupele guvernamentale fac eforturi pentru a prelua controlul asupra localității.

Francezii au început campania militară vineri și au bombardat în mod repetat pozițiile rebelilor. Sute de militari francezi sunt implicați în operațiune și alte câteva sute au plecat din Coasta de Fildeș, unde Franța are baze militare, pentru a se alătura luptelor. la conflict vor lua parte și trupe din legiunea Străină.

Franța este deocamdată singurul stat occidental care s-a implicat în conflict, primind ajutor logistic din partea Marii Britanii și a Germaniei. Cancelarul german Angela Merkel a apreciat miercuri că "terorismul din Mali" este "o amenințare pentru Europa", relatează AFP.

"Germania consideră că situația din regiune face parte din propria sa situație de securitate, deoarece, bineînțeles, terorismul din Mali (...) nu este doar o amenințare pentru Africa, ci și pentru Europa", a declarat Merkel în cadrul unei conferințe de presă la Berlin, alături de președintele Comunității Economice a Statelor din Africa de Vest, președintele ivorian Alassane Ouattara.

Pericolul islamist a devenit de altfel vizibil în țara vecină cu Mali, Algeria, unde un atac asupra unei inslații petroliere a BP s-a soldat cu doi morți și cu o luare de ostatici.


Comentează știrea

aubagne
16 ianuarie 2013
legio patria nostra

sunt baietii din legiune,multi romani printre ei...sa se intoarca sanatosi in baze

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 05 Ianuarie 2013
Stire din Actual : Marea Britanie AMENINȚĂ cu RĂZBOIUL!
Marţi, 27 Noiembrie 2012
Stire din Sport : FIFA va reconstrui stadionul din Gaza
Pagina a fost generata in 0.298 secunde