Război în Ucraina. 15 morţi şi 16 răniţi după un bombardament rusesc în regiunea Harkov

129
Război în Ucraina. 15 morţi şi 16 răniţi după un bombardament rusesc în regiunea Harkov - fondrazboipanica-1655914362.jpg

Articole de la același autor

Ucrainenii anunță că au lansat atacuri aeriene asupra garnizoanei ruse instalate în Insula Șerpilor și le-au provocat pierderi semnificative forțelor Moscovei.

Imagini din satelit furnizate de Planet Skysat și Maxar arată mai multe suprafețe arse, efecte ale loviturilor ucrainenilor, de zilele trecute. De cealaltă parte, Moscova susține că a respins o încercare nebunească a Ucrainei de a cuceri Insula Șerpilor. Ar fi doborât 13 din cele 15 drone folosite și ar fi interceptat toate proiectilele lansate spre stânca aflată la 40 de kilometri de Sulina. Pe de altă parte, un bombardament lansat de forțele ruse în regiunea Harkov s-a soldat cu moartea a 15 oameni.

Polonia a furnizat Ucrainei peste 240 de tancuri şi 100 vehicule blindate, a spus marţi preşedintele polonez Andrzej Duda.

Varşovia a trimis, de asemenea, sisteme de rachete, mitraliere şi muniţie, a afirmat preşedintele Duda în cursul unei întâlniri cu ambasadori.


În total, Polonia a oferit sprijin militar în valoare de peste 1,6 miliarde de dolari cu scopul de a opri războiul din Ucraina şi de a se asigura că acesta nu se extinde pe teritoriul polonez.

15 persoane, între care un copil de opt ani, au fost ucise sub focul artileriei ruse în regiunea Harkov din nord-estul Ucrainei, a anunţat marţi guvernatorul regiunii.


„15 persoane au murit şi 16 au fost rănite. Acestea sunt consecinţele teribile ale bombardamentelor ruseşti în plină zi în regiunea Harkov”, a anunțat guvernatorul Oleg Sinegubov pe Telegram, precizând că aceste persoane au fost ucise şi rănite în patru bombardamente separate, potrivit Agerpres.


Mulţi locuitori ai regiunii Harkov, la graniţa cu Rusia, au fugit la începutul invaziei ruse şi au început să revină acasă după ce încercările forţelor ruse de a ocupa cel de-al doilea oraş ucrainean au fost respinse.


Reducerea livrărilor de gaz rusesc către Europa prin conducta Nord Stream, decisă recent de Moscova, reprezintă un atac care urmăreşte semănarea haosului pe piaţa europeană a energiei, a spus ministrul german al Economiei, Robert Habeck.

„Ceea ce am văzut săptămâna trecută capătă o altă dimensiune. Reducerea livrărilor de gaz prin Nord Stream este un atac la adresa noastră”, a spus ministrul german într-un discurs rostit la Berlin în faţa patronatului din industrie, relatează AFP, citată de Agerpres.


Acest atac economic a fost comis în mod deliberat de președintele rus Vladimir Putin, a adăugat el.

„Am văzut deja acest lucru de mai multe ori, cu reducerea livrărilor de gaz în Bulgaria, Polonia sau în Danemarca. Este vorba de a semăna haos pe piaţa europeană de energie” prin creşterea preţurilor, a avertizat Robert Habeck.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5239 secunde