Război în Ucraina. Peste 10.000 de locuitori ai oraşului ocupat Mariupol se află în închisori ruseşti

401
Război în Ucraina. Peste 10.000 de locuitori ai oraşului ocupat Mariupol se află în închisori ruseşti - dd-1656920173.jpg

Articole de la același autor

Peste 10.000 de locuitori ai oraşului-port ucrainean Mariupol, aflat sub ocupaţie rusă, se află în prezent în închisori sub controlul autoproclamatei Republici Populare Doneţk (RPD), ale cărei autorităţi proruse le-au înlocuit pe cele ucrainene, transmite luni EFE, scrie Agerpres.

Aceste informaţii au fost date publicităţii duminică noapte pe Telegram de către primăria din Mariupol, ai cărei edili se află în exil, şi au fost preluate luni de agenţiile de presă ucrainene.

''Rezidenţi civili paşnici au fost reţinuţi de ocupanţii (ruşi) şi trimişi în locuri unde sunt privaţi de libertate. Sunt cunoscute câteva închisori de acest tip: două în Olenivka, un centru de detenţie preventivă din (regiunea) Doneţk şi unul în Makiivka'', au declarat sursele citate.

''Persoanele sunt deţinute în condiţii teribile şi inumane, ca într-un lagăr de concentrare. Sunt închise în celule minuscule, de 2 metri pătraţi pe 3, câte 10 persoane'', a menţionat primăria în exil a Mariupol.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.677 secunde