Războiul a făcut aproape 30.000 de victime în Gaza bombardată de Israel, potrivit Hamas

1066
Războiul a făcut aproape 30.000 de victime în Gaza bombardată de Israel, potrivit Hamas - download-1709198200.jpg

Articole de la același autor

Aproape 30.000 de palestinieni au fost uciși de la începutul războiului dintre Israel și Hamas, în urmă cu aproximativ cinci luni, în Fâșia Gaza, bombardată în permanență de armata israeliană și amenințată de foamete, a declarat miercuri mișcarea islamistă, potrivit AFP.


Principalii mediatori în acest război, Statele Unite și Qatar, au declarat că speră să obțină un armistițiu care să permită eliberarea ostaticilor deținuți în Gaza înainte de începutul Ramadanului, luna sfântă a postului musulman care începe în jurul datei de 11 martie.

Acest conflict, care a transformat teritoriul palestinian într-o „zonă a morții”, potrivit ONU, este deja de departe cel mai sângeros dintre cele cinci conflicte care au opus Israelul și Hamas, care a preluat puterea în Gaza în 2007.

Zilnic, civili sunt prinși în lupte și bombardamente care nu au cruțat nicio zonă, au devastat cartiere întregi și au forțat 1,7 milioane de palestinieni dintr-o populație de 2,4 milioane de locuitori să își părăsească locuințele.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3905 secunde