Războiul de lângă noi. NATO trimite noi trupe în România

164
Războiul de lângă noi. NATO trimite noi trupe în România - nato-1648049177.jpg

Articole de la același autor

Pentru că atacurile Rusiei în apropierea granițelor Alianței s-au întețit în ultima vreme, NATO va desfăşura patru noi grupuri de luptă în Bulgaria, România, Ungaria şi Slovacia. Totul pentru a-şi consolida apărarea pe flancul său estic contra Federației Ruse.


Cu patru noi grupuri de luptă în Bulgaria, în România, în Ungaria şi în Slovacia, aducând la opt grupările tactice desfăşurate de la Marea Baltică la Marea Neagră”, a declarat Jens Stoltenberg într-o conferinţă de presă la sediul Alianţei de la Bruxelles. NATO are deja grupuri de luptă în Estonia, Letonia, Lituania şi Polonia.

„Mă aştept ca liderii să convină întărirea poziţiei NATO în toate domeniile, cu creşteri majore în partea estică a Alianţei la sol, în aer şi pe mare. Ne confruntăm cu o nouă realitate pentru securitatea noastră, aşa că trebuie să ne resetăm poziţia de apărare şi descurajare pe termen mai lung”, a încheiat Jens Stoltenberg.

Potrivit Realitatea.net pe de altă parte, secretarul general al Alianţei a calificat Belarusul drept „complice” la invazia militară rusă din Ucraina încă dinainte ca aceasta să fie lansată, întrucât a permis ca teritoriul său să fie utilizat pentru concentrarea de trupe, şi continuă să permită invazia.

De asemenea, Belarusul a permis ca aerodromurile sale militare să fie folosite de forţele ruse pentru a lansa atacuri asupra oraşelor şi civililor ucraineni.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4745 secunde