Războiul dintre Ucraina şi Rusia continuă. Cele două naţiuni nu au ajuns la nicio înţelegere

95
Războiul dintre Ucraina şi Rusia continuă. Cele două naţiuni nu au ajuns la nicio înţelegere - fondrazboicontinuare-1646930021.jpg

Articole de la același autor

Avansul Rusiei a încetinit, potrivit Ministerului Apărării din Ucraina, scrie BBC. Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a transmis joi dimineaţă că înaintarea trupelor ruse în anumite zone ale Ucrainei a încetinit, astfel: avansul Rusiei în direcția Kiev a fost oprit.

În estul Ucrainei, forțele de apărare continuă să descurajeze ofensiva rusă din Donețk, Slobozhansky și părți din districtele operaționale Tavriya şi apără orașele Harkov și Ohtîrka.

În sud, apărarea orașului-port Mariupol continuă. De asemenea, forțele ucrainene au respins ofensiva rusă în direcțiile orașelor Kryvyi Rih, Mikolaev, Voznesensk și Novovorontsovka (regiunea Herson).

În ultimele două zile, avioane de luptă ucrainene și unități de rachete antiaeriene au distrus patru avioane de atac Su-25 și două elicoptere rusești.

Ritmul ofensivei ruse a încetinit. Pe de altă parte însă, numărul cazurilor de dezertare și jaf a crescut semnificativ, potrivit Ministerului Apărării din Ucraina.

Statele Unite au acuzat miercuri Rusia şi China că răspândesc în mod intenţionat minciuni despre presupuse laboratoare americane de arme biologice şi chimice în Ucraina, spunând că se tem că Rusia foloseşte astfel de arme interzise.

„Kremlinul răspândeşte pur şi simplu în mod intenţionat minciuni potrivit cărora Statele Unite şi Ucraina desfăşoară activităţi legate de arme chimice şi biologice în Ucraina”, a declarat purtătorul de cuvânt al diplomaţiei americane, Ned Price, într-un comunicat.

Casa Albă a mers mai departe. „Acum, când Rusia a emis acuzaţiile sale false, iar China pare să îmbrăţişeze această propagandă, trebuie să supraveghem orice posibilă utilizare de către Rusia a armelor chimice sau biologice în Ucraina”, a avertizat pe Twitter purtătoarea sa de cuvânt, Jen Psaki.

Rusia susține că acuzațiile Ucrainei că a bombardat spitalul de copii din oraşul Mariupol sunt false, deoarece clădirea ar fi o fostă maternitate care fusese preluată de mult timp de trupe.

„Aşa se nasc ştirile false”, a scris pe Twitter reprezentantul permanent adjunct al Rusiei la ONU, Dmitri Poliaski, potrivit Reuters, preluată de Agerpres.

El a mai spus că Rusia a atras atenţia la 7 martie că spitalul a fost transformat într-un obiectiv militar din care trag radicalii ucraineni.

Imaginile publicate după atac de armata ucraineană arată însă civili cum sunt scoși din clădirea bombardată și chiar o femeie însărcinată cărată pe targă de militari.

Rusia nu va mai participa la activităţile Consiliului Europei, care sunt subminate de statele occidentale, a anunţat joi Ministerul de Externe de la Moscova, potrivit agenţiilor ruse TASS, preluată de Reuters, şi Interfax.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7206 secunde