Reacţia fondatorului Alibaba la anunţul „redistribuirii averilor”

242
Reacţia fondatorului Alibaba la anunţul „redistribuirii averilor” - reactiafondatorului2-1630853412.jpg

Articole de la același autor

Iniţiativa „prosperitate comună” promovată de Partidul Comunist Chinez a trimis o undă de şoc în întreaga economie, declanşând vânzări masive de acţiuni pe bursă şi donaţii caritabile semnificative din partea miliardarilor chinezi. Marile grupuri chineze acţionează după motto-ul „dacă-i ordin, cu plăcere”.

Cel mai recent exemplu vine de la Alibaba, gigantul chinez al comerţului electronic, fondat de miliardarul Jack Ma. Grupul Alibaba a anunțat că va crea un fond de peste 15 miliarde de dolari prin care va desfășura acțiuni sociale până în 2025. Este ultimul nume adăugat pe o listă lungă de giganți tehnologici care s-au grăbit să doneze, după ce preşedintele chinez Xi Jinping a reproșat antreprenorilor îmbogățiți că nu fac „redistribuirea averii” și nu dau înapoi societății.

Modul în care s-au generat aceste donații arată însă că nu este filantropie, ci frică de repercusiuni din partea autorităților. Fondurile promise de Alibaba vor merge în subvenţii pentru IMM-uri şi pentru asigurarea muncitorilor din noua economie, cum ar fi șoferii de pe platformele de ridesharing sau curierii.  



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1241 secunde