Reapariţia holerei a făcut o primă victimă!

163
Reapariţia holerei a făcut o primă victimă! - crizasanitarainirakprimaepidemie-1656487458.jpg

Articole recomandate

Reapariţia holerei a făcut o primă victimă marţi în Irak, unde 17 cazuri noi au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, a anunţat Ministerul Sănătăţii din această ţară, citat de AFP, scrie Agerpres.

Provincia Kirkuk din nordul Irakului "a înregistrat astăzi (marţi - n.r.) primul deces provocat de această boală", a declarat Seif al-Badr, purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, citat de agenţia de presă a statului irakian.

"În ultimele 24 de ore, 17 noi cazuri au fost recenzate, ridicând totalul la 76 de cazuri înregistrate în Irak de la începutul anului", a continuat el.

Reapariţia holerei în Irak a fost semnalată oficial în urmă cu zece zile în oraşul Sulaymaniyah, din regiunea autonomă Kurdistan, cu 10 cazuri, în Al-Muthanna, cu două cazuri, şi în Kirkuk, cu un caz.

Seif al-Badr nu a explicat motivele pentru care holera a reapărut în Irak.

Ultima epidemie de amploare care a afectat această ţară datează din 2015, potrivit Ministerului Sănătăţii. Atunci, holera a afectat în special oraşul Bagdad şi provincia Babylone, situată la sud de capitala ţării, infectând sute de persoane.

Holera, o infecţia diareică acută ce provoacă o deshidratare uneori mortală, este contractată prin consumul de apă sau de produse alimentare contaminate cu bacteria Vibrio cholerae.

Boala se dezvoltă în zone adeseori dens populate, cu acces limitat la apă potabilă sau lipsite de reţele de salubritate bine adaptate.

Potrivit estimărilor, la nivel mondial sunt înregistrate între 1,3 milioane şi 4 milioane de cazuri de holeră în fiecare an, care cauzează între 21.000 şi 143.000 de decese. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3962 secunde