Recompensă de 12 milioane de dolari pentru capturarea a doi finanțatori ai Al-Qaida

201
Recompensă de 12 milioane de dolari pentru capturarea a doi finanțatori ai Al-Qaida - 101907552128003179-1350627589.jpg

Statele Unite au oferit o recompens[ de 12 milioane de dolari pentru capturarea lui Mohsen al-Fadhli și a lui Adel Radi Saqr al-Ouahabi al-Harbi, finanțatori ai Al-Qaida cu reședința în Iran, dați în urmărire deja în Arabia Saudită, a anunțat Departamentul de Stat american, informea Agerpres


Al-Fadhli, înalt conducător al rețelei islamiste, și adjunctul său, Al-Harbi, au aranjat împreună 'transferurile fondurilor prin Iran în contul organizației teroriste Al-Qaida', precizează comunicatul, preluat de AFP și Reuters.

'Membri ai Al-Qaida în Iran, dirijați de Fadhli, lucrează pentru a face să circule combatanți și fonduri prin Turcia pentru a susține elementele afiliate la Al-Qaida în Siria', se afirmă în document.

'|Fadhli își utilizează, de asemenea, vasta rețea de culegători de fonduri kuweitieni pentru a trimite bani în Siria prin Turcia', mai indică Departamentul de Stat.

Fadhli (31 de ani) este unul dintre rarii conducători ai Al-Qaida care a fost la curent dinainte cu atacurile planificate în 11 septembrie 2001. El este suspectat, de asemenea, că ar fi colectat fonduri pentru atacarea petrolierului francez Limburg în Yemen, în 2002.

Departamentul de Stat oferă 7 milioane de dolari pentru orice informație care ar permite localizarea lui,

Harbi, un saudit în vârstă de 25 de ani, este căutat de Arabia Saudită din 2011 pentru că a plecat în Afganistan să se alăture Al-Qaida și să aducă un sprijin pe internet grupului extremist.

SUA oferă 5 milioane de dolari pentru capturarea lui.AGERPRES

 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 07 Iunie 2012
Stire din Economie : UE va finanța industria auto
Pagina a fost generata in 0.4173 secunde