Recompense de milioane de dolari pentru prinderea a doi români în SUA

194
Recompense de milioane de dolari pentru prinderea a doi români în SUA - frauda-1416333500.jpg

Articole recomandate

Departamentul de Stat al SUA oferă recompense de până la 1,75 de milioane de dolari pentru informații care să ajute la prinderea a doi români suspectați de fraude pe internet, prin anunțuri de vânzare a unor mașini, motociclete și bărci fictive.
Programul Programul de Recompense pentru Informații despre Organizațiile Infracționale Transfrontaliere al Departamentului de Stat al Statelor Unite (TOC) oferă recompense pentru informații care să conducă la arestarea și/sau condamnarea românilor Nicolae Popescu și Dumitru Daniel Bosogioiu, presupuși autori de fraude pe internet, transmite Mediafax.ro.
Popescu, pentru care se oferă o recompensă în valoare de până la 1.000.000 de dolari, este presupus organizator al unei scheme de fraudă cibernetică prin care se plasa pe website-uri americane de comerț electronic numeroase anunțuri convingătoare de vânzare de mașini, motociclete, bărci și alte bunuri de mare valoare care nu existau în realitate.
"Victimelor li se cerea să transfere bani în conturi bancare frauduloase, din care sumele erau transmise conducătorilor organizației, în România. Este posibil ca această conspirație să fi cauzat victimelor din SUA pierderi de milioane de dolari", mai precizează Departamentul de Stat.
Pentru Bosogioiu, care, aparent, a fost un membru cheie al schemei, se oferă o recompensă de până la 750.000 de dolari.
Cei doi români sunt căutați de Biroul Federal de Investigații (FBI) pentru acuzații ce includ conspirația în vederea comiterii de infracțiuni cu consecințe deosebit de grave - transferuri frauduloase, spălare de bani, falsificare de pașapoarte și trafic cu însemne contrafăcute, precum și pentru acuzații de transferuri frauduloase substanțiale și spălare de bani.
Marți, FBI l-a inclus pe Popescu pe lista celor mai căutați infractori cibernetici (Cyber’s Most Wanted), care reflectă cele mai grave infracțiuni cibernetice comise în întreaga lume.
"Oricine deține informații despre aceste persoane ar trebui să contacteze FBI, prin Centrul pentru Cazuri Importante la 1-800-CALLFBI (225-5324), sau Ambasada ori Consulatul SUA cel mai apropiat. Puteți, de asemenea, să furnizați indicii electronic, la tips.fbi.gov. Toate informațiile vor rămâne strict confidențiale", mai informează Departamentul de Stat.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1795 secunde