RECORD DE TEMPERATURĂ la Moscova: Au înflorit ghioceii!

191
RECORD DE TEMPERATURĂ la Moscova: Au înflorit ghioceii! - mos-1576748825.jpg

Articole recomandate

Capitala rusă a înregistrat miercuri un nou record de căldură, iar absența zăpezii, fenomen neobișnuit pentru această perioadă a anului, i-a constrâns pe moscoviți să renunțe la schi fond și la patinoarele în aer liber, rămase închise, într-un final de an în care vegetația locală nu își mai respectă ciclul obișnuit de viață, informează AFP, preluată de Agerpres.

O stație meteorologică din nordul Moscovei a înregistrat valoarea de 5,4 grade Celsius, o temperatură nemaivăzută în întreaga istorie a înregistrărilor meteorologice.

"Este un nou record de temperatură pentru o zi de 18 decembrie", care a depășit valoarea de 5,3°C din 1886, a anunțat Centrul Fobos, care înregistrează datele meteorologice.

Capitala rusă, în mod normal acoperită cu zăpadă și gheață în luna decembrie, nu a cunoscut în acest sezon decât o singură perioadă de îngheț și fără zăpadă, iar serviciile meteorologice prognozează că vremea ar putea chiar să se încălzească și mai mult.

O grădină botanică din oraș a anunțat în această săptămână că ghioceii săi, flori care anunță de obicei sosirea primăverii, au înflorit.

"Grădinarii se tem ca cireșii japonezi să nu înceapă în curând să înflorească", a anunțat Grădina Botanică a Universității din Moscova într-un mesaj publicat pe site-ul său.

În parcul Sokolniki, frecventat de obicei de numeroși practicanți ai schiului fond și renumit pentru patinoarele sale naturale în aer liber, chiar și pista de schi înzestrată cu tunuri de zăpadă artificială a trebuit să fie închisă, din cauza căldurii neobișnuite pentru această perioadă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4315 secunde