Record sumbru în SUA. Au fost raportate peste 60.000 de cazuri de COVID în doar 24 de ore

126
Record sumbru în SUA. Au fost raportate peste 60.000 de cazuri de COVID în doar 24 de ore - ambulanta-1594191635.jpg
Statele Unite ale Americii au înregistrat un nou record sumbru: peste 60.000 de cazuri noi de infectare cu coronavirus au fost raportate în doar 24 de ore, potrivit datelor publicate de Institutul Johns Hopkins, citate de Agerpres.


În același interval, în SUA au decedat 1100 de pacienți cu COVID-19, totalul de la începutul pandemiei ridicându-se la 131.362 de morți. Atât bilanțul infectărilor, cât și cel al deceselor arată că Statele Unite sunt țara cea mai afectată de coronavirus din lume.


De câteva săptămâni, statele americane din sud și vest se confruntă cu o recrudescență a epidemiei, după o stabilizare pe coasta de est, în special la New York, care era la un moment dat cel mai mare focar.


Președintele Donald Trump pune recordurile zilnice pe seama numărului excesiv de teste, însă mai mulți oficiali din domeniul sanitar, la nivel federal și mai ales local, consideră că situația este gravă.


Liderul de la Casa Albă a lansat oficial marți procedura de retragere a Statelor Unite din Organizația Mondială a Sănătății, pe care o acuză de întârzierea reacției la epidemia de coronavirus. SUA sunt principalul finanțator al agenției respective din cadrul ONU.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2832 secunde