Ursula von der Leyen:

"Reducerea tensiunilor este în interesul Iranului și al Irakului"

241

Articole recomandate

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat, luni, că reducerea tensiunilor între Teheran și Washington după asasinarea generalului iranian Qassem Soleimani este în interesul Iranului și al Irakului, relatează AFP. 


"Este de asemenea în interesul Iranului și în special în interesul Irakului să aleagă calea moderației, și nu calea escaladării", a afirmat Ursula von der Leyen în contextul unei reuniuni a conservatorilor bavarezi din CSU la Seeon-Seebruck. 


"Suntem extrem de îngrijorați de faptul că Iranul a anunțat că nu se mai simte legat de acordul în domeniul nuclear", a adăugat președinta Comisiei Europene. 


Duminică, autoritățile iraniene au transmis că vor depăși orice limită impusă de acord în privința îmbogățirii uraniului. 
"Iranul trebuie să înțeleagă că este în interesul său să revină la acordul în domeniul nuclear" încheiat în 2015 între Teheran și cei cinci membri permanenți ai Consiliului de Securitate al ONU (China, SUA, Franța, Marea Britanie și Rusia), plus Germania, a insistat ea.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5059 secunde