Referendum pentru independența Cataloniei. Poliția spaniolă a tras cu gloanțe de cauciuc!

201
Referendum pentru independența Cataloniei. Poliția spaniolă a tras cu gloanțe de cauciuc! - referendum-1506864701.jpg

Articole recomandate

Confruntări violente, ieri, la referendumul pentru independența Cataloniei, între poliția națională și oamenii chemați la urne. S-au înregistrat mai mulți răniți, după ce, poliția spaniolă a tras cu gloanțe, de cauciuc pe o stradă, din Barcelona! 


Referendumul pentru independența Cataloniei, interzis de justiție, a fost programat să înceapă duminică, la ora 9.00, informează tvr. Poliția națională spaniolă demarase anterior acțiunea de confiscare a urnelor și buletinelor de vot din secțiile de votare catalane. Cu toate acestea, oamenii s-au adunat în fața secțiilor încă de la primele ore, iar unii au și votat, mai ales în zonele rurale. 


Poliția a spart geamurile și a forțat intrarea în secțiile de vot, iar oamenii au încercat să țină piept echipajelor. Unii dintre ei au fost răniți. Mii de oameni au înnoptat în școli și în alte clădiri publice, transformate în secții de vot, pentru a împiedica poliția să intre. 


Au avut loc ciocniri între votanți și forțele de ordine, mai întâi la o secție din Girona, unde trebuia să voteze liderul catalan, Carles Puigdemont. Acesta a făcut apel, zilele trecute, la poliția spaniolă, să acționeze într-un mod mai degrabă profesional decât politic. Puigdemont a reușit, în cele din urmă, să voteze la o altă secție, la țară. 


Guvernul de la Madrid a decis să împiedice referendumul ilegal și a mobilizat mii de agenți la Barcelona. Sâmbătă, poliția spaniolă a închis mai mult de jumătate din cele 2.300 de școli pe care guvernul catalan plănuia să le folosească pentru referendumul de independență care a fost anulat de Curtea Constituțională. 


Mai mulți agenți ai Gărzii Civile spaniole au blocat zeci de aplicații pe care guvernul catalan le pregătea pentru referendumul de independență. Operațiunea a avut loc la Centrul de telecomunicații al Cataloniei, la ordinul Tribunalului Suprem Regional. 


Administrația separatistă catalană pregătea un sistem electronic de votare ca alternativă în fața acțiunilor justiției. Iar autoritățile centrale spaniole au închis, sâmbătă, sistemul electronic de numărare a voturilor în Catalonia. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3543 secunde