Reforma încărcătorului universal pentru dispozitivele electronice, aprobată de parlamentarii UE

191
Reforma încărcătorului universal pentru dispozitivele electronice, aprobată de parlamentarii UE - telefon-1664885864.jpg
Parlamentul European a aprobat astăzi noi reguli care vor introduce în Uniunea Europeană un singur încărcător pentru telefoane mobile, tablete și aparate foto până în 2024, potrivit Antena3


Votul parlamentarilor confirmă un acord anterior între instituțiile UE și va face din conectorii USB-C, utilizați de dispozitivele bazate pe Android, standardul UE. Apple va fi obligat să își schimbe dispozitivul de încărcare pentru iPhone și alte dispozitive.


Este o premieră mondială care îl va afecta în principal pe producătorul iPhone, potrivit Reuters. Totuși, analiștii se așteaptă și la un posibil impact pozitiv, deoarece ar putea încuraja cumpărătorii să achiziționeze cele mai recente gadgeturi ale companiei în locul celor fără USB-C.

Schimbarea a fost discutată ani de zile și a fost provocată de reclamațiile utilizatorilor de iPhone și Android, care s-au plâns că trebuie să folosească încărcătoare diferite pentru dispozitivele lor. Acordul mai acoperă cititoarele electronice, căștile pentru urechi și alte echipamente.


Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5186 secunde