Reforma justiţiei în Israel. Premierul Netanyahu se angajează să „pună capăt diviziunii”

204
Reforma justiţiei în Israel. Premierul Netanyahu se angajează să „pună capăt diviziunii” - 1-1679646366.jpg

Articole de la același autor

Premierul israelian Benjamin Netanyahu s-a angajat să „pună capăt diviziunii în cadrul populaţiei”, după săptămâni de manifestaţii împotriva proiectului de reformă a sistemului judiciar, relatează agenţia AFP, consultată de Agerpres.

Netanyahu a anunţat că „intră în scenă” şi că este hotărât să impulsioneze reforma, dar că va face totul pentru „a ajunge la o soluţie” acceptabilă atât pentru apărătorii proiectului de lege, cât şi pentru criticii acestuia.

„Voi face totul pentru a calma spiritele şi a pune capăt diviziunii în rândul populaţiei”, a subliniat premierul, care i-a numit în mod repetat pe manifestanţi susţinători ai „anarhiei”. Reforma vizează creşterea puterii aleşilor faţă de cea a magistraţilor. Potrivit criticilor, reforma pune în pericol caracterul democratic al statului Israel.

Declararea unui prim-ministru al Israelului ca inapt pentru această funcţie va deveni mai dificilă după ce parlamentul (Knesset) a aprobat o nouă lege. După o noapte de dezbateri, deputaţii au aprobat legea în lectură finală, cu 61 de voturi pentru (din 120 de membri ai Knesset-ului), 47 împotrivă, restul abţinându-se sau fiind absenţi.

Aceasta este prima modificare în legea care vine în cadrul unor reforme mai ample în justiţie plănuite de guvernul naţionalist religios condus de Benjamin Netanyahu. Reformele au scos mii de protestatari în stradă şi au atras critici din străinătate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5369 secunde