Refugiații romi din Ucraina sunt obligați să doarmă în gara din Praga

100
Refugiații romi din Ucraina sunt obligați să doarmă în gara din Praga - refugiatiromi-1653677452.jpg

Articole de la același autor

În gara din Praga, sute de persoane de etnie romă s-au strâns pe un peron aglomerat unde se văd nevoite să își facă veacul de când s-au alăturat milioanelor de alți ucraineni care au fugit de invazia rusă, scrie „The Guardian”. Spre deosebire de ceilalți refugiați care au primit deja vize, aceste familii nu au unde să meargă și nimeni nu le vrea.

În gara centrală din Praga, viața pare să decurgă normal sub cerul însorit de primăvară, în timp ce grupurile de turiști au început din nou să apară, după o perioadă lungă de absență, din cauza restricțiilor din timpul pandemiei de Covid-19.

Pe unul dintre peroane, doi turiști germani se uită curioși la statuia lui Sir Nicholas Winton, britanicul care a ajutat 669 de copii, majoritatea evrei, să scape din Cehoslovacia ocupată de naziști la începutul celui de-al Doilea Război Mondial.

La doar câțiva metri distanță, sute de persoane de etnie romă s-au strâns în singurul loc în care le este permis să stea de când s-au alăturat milioanelor de alți ucraineni care au fugit de invazia rusă.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1393 secunde