Refugiații ucraineni nu mai pot intra în România cu animalele de companie fără dovada vaccinării. Vezi de când se aplică

203
Refugiații ucraineni nu mai pot intra în România cu animalele de companie fără dovada vaccinării. Vezi de când se aplică - refugiatianimaledecompanieucrain-1682605244.jpg

Articole de la același autor

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a transmis joi, printr-un comunicat, că începând cu data de 1 mai încetează aplicarea măsurilor de flexibilitate privind circulația necomercială a animalelor de companie cu origine din Ucraina.


„Începând cu data de 1.05.2023, România revine la aplicarea prevederilor Regulamentului (UE) 576/2013, respectiv ale Regulamentului (UE) 577/2013, inclusiv obligația prezentării dovezii efectuării testului de titrare a anticorpilor antirabici.
În contextul situației excepționale din Ucraina și pentru a veni în sprijinul cetățenilor care se refugiau din calea războiului însoțiți de animalele de companie, România a permis intrarea acestora pe teritoriul național în condiții excepționale.
Pentru facilitarea accesului refugiaților din Ucraina cu animale de companie, ANSVSA a acordat o derogare temporară a respectării unor condiții de intrare a animalelor de companie din Ucraina pe teritoriul României, începând cu data de 24.02.2022.
Aceasta a fost autorizată în conformitate cu articolul 32 din Regulamentul (UE) 576/2013, cu privire la derogarea de la condițiile prevăzute pentru circulația necomercială a animalelor de companie, prin utilizarea Formularului de localizare a animalelor de companie care nu îndeplinesc condițiile de introducere în Uniunea Europeană”, se precizează în documentul autorității.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 17 Octombrie 2011
Stire din Cetățenești : Veterinarul pe recepție
Pagina a fost generata in 0.6766 secunde