Regatul Unit va desemna un comisar european

208
Regatul Unit va desemna un comisar european - regatul-1573594893.jpg

Articole recomandate

Guvernul de la Londra a anunțat, luni, că își va respecta obligațiile juridice și va desemna un comisar care va face parte din viitoarea Comisie Europeană condusă de Ursula von der Leyen, relatează euractiv.com. 


"Regatul Unit își va respecta obligația sa juridică și reprezentanții noștri oficiali vor rămâne în legătură constantă cu echipa președintei alese a Comisiei Europene", au declarat demnitari guvernamentali britanici. 


Premierul britanic Boris Johnson anunțase, în luna iulie, că țara sa "în niciun caz nu va desemna un comisar pentru noua Comisie care își preia mandatul la 1 decembrie". Regatul Unit va părăsi Uniunea Europeană cel mai târziu la 31 ianuarie 2020, după ce, în octombrie, liderii UE-27 au decis amânarea Brexitului cu trei luni. 


Însă pe 6 noiembrie, președinta aleasă a CE, Ursula von der Leyen, i-a trimis o scrisoare lui Boris Johnson în care i-a solicitat două nume - un bărbat și o femeie - pentru postul de comisar european. Londra a primit informal termen până luni, 11 noiembrie, pentru a lua o decizie, dar deocamdată niciun candidat nu a fost desemnat. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3961 secunde