Regele Charles al III-lea, aşteptat în Germania, în prima sa vizită de stat externă

1249
Regele Charles al III-lea, aşteptat în Germania, în prima sa vizită de stat externă - 1-1679989404.jpg

Articole de la același autor

Regele Charles al III-lea al Regatului Unit se deplasează, miercuri, 29 martie, în Germania ,pentru prima sa vizită în străinătate în această calitate, fără a se opri întâi în Franţa, aşa cum era prevăzut iniţial, notează agenţia AFP, consultată de Agerpres.

După mai mult de şase luni de la preluarea coroanei britanice, planurile lui Charles al III-lea de a efectua în Franţa prima sa vizită externă au fost zădărnicite de manifestaţiile contra reformei pensiilor din această ţară. El urma să meargă întâi la Paris, pe 27 martie, după care să ajungă, în 29 martie, la Berlin, însă a renunţat la prima etapă a acestui turneu luând în considerare contextul social tensionat din Franţa.

Palatul Buckingham, care a confirmat, vineri, amânarea vizitei în Franţa, a afirmat că ea va avea loc „cât de curând vor putea fi găsite date” disponibile.

De partea sa, preşedintele francez Emmanuel Macron a vorbit despre posibilitatea ca Charles al III-lea să vină în Franţa la începutul verii.

Monarhul britanic şi regina consoartă Camilla vor sosi la Berlin, miercuri, şi vor sta trei zile în Germania, până în 31 martie. Cuplul regal va fi primit cu onoruri militare la Poarta Brandenburg. Este prima dată când o ceremonie de acest fel are loc pentru un invitat de stat la acest monument emblematic din Berlin.

Charles al III-lea se va deplasa la Palatul Prezidenţial, unde va avea loc o recepţie în onoarea sa, ocazie pentru a celebra relaţia de prietenie dintre cele două ţări.

Preşedintele german Frank-Walter Steinmeier, care îl va însoţi pe monarhul britanic pe întreaga durată a vizitei, a calificat venirea regelui Charles al III-lea drept un „gest european important”.

Joi, regele Charles al III-lea va rosti un discurs în parlamentul german şi se va întâlni cu refugiaţi ucraineni. Preşedintele Steinmeier şi cuplul regal britanic vor vizita apoi o unitate militară germano-britanică din landul Brandenburg, situată la vest de Berlin.

Regele se va deplasa, vineri, la Hamburg, al doilea oraş german ca populaţie, unde va vizita un proiect de energii regenerabile. De asemenea, el va depune o coroană de flori la biserica Saint-Nicolas din Hamburg, care a fost distrusă în Al Doilea Război Mondial şi ulterior a fost transformată în memorial.

Şeful statului german a salutat faptul că invitaţia sa, formulată în timpul funeraliilor reginei Elisabeta a II-a, în septembrie, a fost onorată atât de repede de Charles al III-lea, care cunoaşte foarte bine Germania, ţară în care s-a deplasat de peste 40 de ori. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.1238 secunde