Regele Charles al III-lea susţine un nou acord franco-britanic privind clima şi biodiversitatea

301
Regele Charles al III-lea susţine un nou acord franco-britanic privind clima şi biodiversitatea - 1-1695368812.jpg

Articole de la același autor

Regele britanic Charles al III-lea a propus, de la tribuna Senatului francez, ca Franţa şi Marea Britanie să se angajeze într-un „Acord pentru Durabilitate” pentru a răspunde „mai eficient la urgenţa globală în materie de climă şi biodiversitate”, relatează agenţia AFP.

Inspirat de Antanta Cordială, un text semnat în 1904 de cele două ţări pentru a soluţiona diferendele lor foarte puternice la acea vreme, regele britanic a justificat aceasta iniţiativă în numele „exemplului trecutului” pentru a „face faţă provocărilor imense ale lumii care ne înconjoară”, într-un discurs pronunţat atât în limba franceză, cât şi în engleză.

Această declaraţie vine după ce premierul britanic Rishi Sunak a anunţat amânarea mai multor măsuri emblematice ale politicii climatice a Regatului Unit, o decizie condamnată atât în mediul economic, cât şi în rândul conservatorilor de la putere.

Regele Charles şi-a luat un angajament mai ferm în faţa parlamentarilor francezi de a „face tot ce îi stă în putere pentru a consolida relaţia esenţială dintre Regatul Unit şi Franţa”.

„Regatul Unit va fi întotdeauna unul dintre cei mai apropiaţi aliaţi ai Franţei şi, împreună, potenţialul nostru este nelimitat”, a insistat el.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4553 secunde