Regele Iordaniei întreprinde o vizită în Turcia

173
Regele Iordaniei întreprinde o vizită în Turcia - regele-1512485887.jpg

Articole recomandate

Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei va întreprinde, în această săptămână, o vizită în Turcia, în cursul căreia se va întâlni cu președintele Recep Tayyip Erdogan, cu care va discuta despre posibilitatea ca Statele Unite ale Americii să anunțe recunoașterea Ierusalimului drept capitală a Israelului, relatează agenția DPA.

Purtătorul de cuvânt al președinției turce, Ibrahim Kalin, și-a exprimat, ieri, speranța că președintele american, Donald Trump, se va abține de la un astfel de demers, calificându-l drept alarmant.

"Ar fi o greșeală fatală și împotriva acordurilor internaționale, a rezoluțiilor ONU și a faptelor istorice", a scris Kalin pe Twitter. "Un astfel de demers ar submina toate eforturile de pace și ar antrena noi tensiuni și conflicte", a adăugat purtătorul de cuvânt.

Iordania și Egiptul, singurele țări arabe care au un acord de pace cu Israelul, au avertizat în mod ferm în legătură cu o eventuală decizie a SUA de a recunoaște Ierusalimul drept capitală a Israelului, apreciind că ea pune în pericol pacea în regiune. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3481 secunde