"REGELE LUMII" și-a fraudat sutele de adepți! Vezi ce le promitea!

Vineri, 17 Ianuarie 2020, 12:05
134
Poliția din provincia indoneziană Java Centrală a anunțat vineri că a arestat un bărbat care pretinde că este "regele lumii" și care a fost pus sub acuzare pentru fraudarea mai multor sute de adepți, informează DPA, potrivit Agerpres. Toto Santoso susține că a avut o revelație trimisă de strămoșii lui din vechiul regat Mataram, care i-au cerut să conducă Keraton Ahung Sejagat (Marele Regat al Lumii).

Bărbatul a atras peste 450 de adepți, dintre care unii i-au plătit până la 110 milioane de rupii indoneziene (8.000 de dolari americani) după ce le-a promis funcții înalte în regatul său și viitoare salarii lunare plătite în dolari americani, a dezvăluit Rycko Dahniel, șeful Poliției din provincia Java Centrală. "El a promis oamenilor că, dacă îl vor urma, vor fi scutiți de pericole, iar viețile lor vor fi mai bune", a precizat același oficial indonezian, care a precizat că Toto Santoso a creat și false documente ONU și a lansat un canal pe YouTube pentru a-și promova afirmațiile.

Bărbatul indonezian și partenera sa de viață au fost reținuți oficial joi, sub acuzații de fraudă și răspândire de informații false, a precizat Rycko Dahniel.

Mass-media locale au raportat că Toto Santoso a trăit în trecut într-o mahala situată în proximitatea unei căi ferate din Jakarta, înainte ca acel cartier de locuințe sărăcăcioase să fie distrus de un incendiu în 2016. 

Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.2093 secunde