Regele Thailandei s-a căsătorit cu șefa echipei sale de securitate

374
Regele Thailandei s-a căsătorit cu șefa echipei sale de securitate - regelesisecreta77545900-1556800092.jpg
Regele Maha Vajiralongkorn al Thailandei s-a căsătorit cu șefa adjunctă a echipei sale personale de securitate spre surprinderea tuturor, acordându-i titlul de Regina Suthida, cu doar câteva zile înainte să fie încoronat oficial, scrie The Guardian.


Anunțul privind ceremonia neașteptată, care a venit cu doar trei zile înainte de mult așteptata încoronare, a fost făcută în gazeta regală iar ulterior au fost difuzate imagini de la nuntă la știrile regale difuzate pe toate canalele de televiziune thailandeze.

Vajiralongkorn, în vârstă de 66 de ani, cunoscut sub numele de Regele Rama X, a devenit monarhul constituțional după moartea tatălui său, Regele Bhumibol Adulyadej, în octombrie 2016.

El urmează să fie încoronat prin ceremonii budiste și brahmane complexe care se vor desfășura pe parcursul a trei zile în acest weekend, totul culminând cu o procesiune prin Bangkok, potrivit news.ro.


Thailanda este o monarhie constituțională din 1932 însă familia regală deține multă putere și o avere semnificativă, regele fiind considerat protectorul spiritual al poporului. De asemenea, el este protejat de orice fel de critici prin legi extrem de stricte.

În 2014, Vajiralongkorn a numit-o pe Suthida Tidjai, noua regină și o fostă stewardesă la Thai Airways, drept comandant adjunct al unității sale de bodyguarzi. Ea a fost ulterior promovată ca general în armată în decembrie 2016 și a primit și titlul regal de thanpuying (doamnă), potrivit news.ro.

Vajiralongkorn a divorțat de trei ori și are șapte copii.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3359 secunde