Regimul lui Kim Jong-un acuză SUA că desfășoară un război biologic în Ucraina

174
Regimul lui Kim Jong-un acuză SUA că desfășoară un război biologic în Ucraina - coreeakim-1658653444.jpg

Articole de la același autor

Coreea de Nord a învinuit duminică SUA că fabrică arme biologice în Ucraina, reluând o acuzaţie deja formulată de Rusia şi respinsă de ONU în martie, relatează AFP.

Washingtonul a instalat numeroase laboratoare biologice în zeci de ţări şi regiuni, inclusiv în Ucraina, în dispreţul tratatelor internaţionale, a indicat agenţia oficială de presă nord-coreeană KCNA, făcând referire la elemente detectate de Rusia.

Phenianul, aliat al Moscovei, a acuzat de asemenea Washingtonul că este un sponsor imoral al terorismului biologic care împinge umanitatea spre distrugere şi că a desfăşurat chiar un război bacteriologic în timpul Războiului din Coreea din anii 1950, transmite Agerpres.

Aceste afirmaţii au fost făcute de mai multe ori în trecut de Phenian, Beijing şi Moscova. Washingtonul dezminte acuzaţiile.

Moscova a acuzat Washingtonul în martie că finanţează cercetări asupra dezvoltării de arme biologice în Ucraina, invadată de la sfârşitul lunii februarie de Rusia, care îşi continuă ofensiva.

Washingtonul şi Kievul resping existenţa unor laboratoare menite a produce astfel de arme în Ucraina. SUA se tem ca aceste acuzaţii să nu indice o intenţie a Moscovei de a utiliza în curând astfel de arme în Ucraina.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3703 secunde