Reguli noi pentru românii care merg în Italia. Ce presupune noua procedură

1773
Reguli noi pentru românii care merg în Italia. Ce presupune noua procedură - 200428132614maskpassengerseattle-1596958342.jpg

Articole recomandate

România încă este considerată o țară cu risc ridicat din punct de vedere epidemiologic, în ce privește cazurile de coronavirus, astfel că Italia a hotărât ca persoanele care merg din țara noastră la ei să stea mai întâi în izolare la domiciliu.


Aceeași măsură a luat-o Italia și în privința Bulgariei, iar decretul publicat sâmbătă în Gazeta Oficială prelungește carantina pentru persoanele care au fost în România sau Bulgaria și intră în Italia.


Italia a extins astfel obligația de izolare la domiciliu pentru cei care vin din România și Bulgaria, până la 7 septembrie, aproape încă o lună.


Odată ajunși în Italia, românii sau cei care au fost în țara noastră vor completa un formular cu adresa și numărul de telefon la care vor fi verificate periodic.


Unele regiuni pot introduce măsuri suplimentare de prevenirea răspândirii virusului Sars CoV-2, cum este spre exemplu Regiunea Lazio. Acolo s-a hotărât să se testeze pe cât posibil românii care sosesc cu autocarele din România. Inițial, testarea era voluntară.


În urma unor suspiciuni apărute în presa italiană privind evitarea controalelor de către români, autoritățile sanitare au organizat punctele de testare direct pe autostradă, la intrarea în Roma.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7011 secunde