Relația dintre Australia și NATO, importantă pentru securitate

102
Relația dintre Australia și NATO, importantă pentru securitate - relatia-1565356149.jpg

Articole recomandate

NATO și Australia au încheiat, recent, un acord privind minerale rare utilizate în tehnologii militare secrete avansate, relatează Xinhua.

După o vizită de două zile în Down Under (termen care se referă la Australia și Noua Zeelandă), secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a semnat acordul, la Sydney, cu premierul australian Scott Morrison, ministrul apărării Linda Reynolds și ministrul de externe Marise Payne. Adresându-se în cadrul unui forum la Institutul Lowy, Stoltenberg a declarat că relația dintre Australia și NATO este deosebit de importantă pentru securitate deoarece continuă să apară noi provocări globale.

Deși nu au fost dezvăluite detalii exacte despre acest acord, Stoltenberg a confirmat că este optimist cu privire la un acord de pace în Afganistan, în pofida unei puternice explozii produse joi, cu o zi înainte de sosirea sa și în care au fost ucise cel puțin 14 persoane și peste 150 rănite.

"În Afganistan există multe probleme, vedem violență continuă, vedem instabilitate, multe provocări, dar am văzut și progrese importante", a spus el, adăugând că această țară nu mai reprezintă un adăpost pentru terorismul internațional și a făcut progrese în domenii precum accesul femeilor la educație.

"Suntem mai aproape de un acord de pace acum decât oricând ... Ceea ce este important este să păstrăm rezultatele pe care le-am obținut"‘, a adăugat Stoltenberg.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3997 secunde