Republica Moldova a anunţat UE că intenţionează să restricţioneze importurile de cereale ucrainene

153
Republica Moldova a anunţat UE că intenţionează să restricţioneze importurile de cereale ucrainene - 1-1683449010.jpg

Articole de la același autor

Republica Moldova a informat oficial Uniunea Europeană asupra intenţiei sale de a introduce restricţii temporare asupra importurilor de cereale şi seminţe oleaginoase din Ucraina, relatează TVR Moldova.

Mesajul a fost transmis de vicepremierul moldovean Vladimir Bolea ambasadorului UE la Chişinău, Janis Mazeiks.

„Vladimir Bolea a comunicat diplomatului despre intenţia Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare de a aplica temporar măsuri identice cu cele ale UE (în unele state comunitare), privind importul de cereale şi seminţe oleaginoase originare din Ucraina”, potrivit unui comunicat emis de acest minister.

Vicepremierul Bolea i-a explicat de asemenea ambasadorului Mazeiks că guvernul de la Chişinău pregăteşte un pachet de măsuri pentru susţinerea competitivităţii sectorului agricol al Republicii Moldova.

Pentru a ajuta Ucraina după războiul pornit de Rusia contra acestei ţări în februarie anul trecut, UE a suspendat taxele vamale şi celelalte măsuri de apărare comercială aplicate importurilor de cereale şi altor produse alimentare ucrainene.

Pe de altă parte, mari cantităţi de cereale ucrainene care ar fi trebuit doar să tranziteze statele est-europene prin „coridoarele de solidaritate” (create pentru a ajuta Ucraina să-şi exporte cerealele după ce nu şi-a mai putut folosi porturile de la Marea Neagră) au rămas în aceste ţări, unde sunt comercializate sub preţurile pe care le pot oferi producătorii locali, aceasta şi ca urmare a faptului că cerealelor ucrainene nu li s-a impus de către Bruxelles respectarea standardelor europene de calitate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4248 secunde