Republica Moldova își alege președintele pe 16 aprilie

422
Parlamentul Republicii Moldova a decis ieri desfășurarea alegerilor prezidențiale la 16 martie, informează Agerpres.

Coaliția de guvernare de la Chișinău, Alianța pentru Integrare Europeană, și-a asumat intenția de a identifica un candidat independent la funcția de șef al statului, dar numele acestuia încă nu a fost făcut public. Mai multe tentative de a fi stabilită data alegerilor au eșuat în ultimele săptămâni deoarece Partidul Liberal a condiționat fixarea datei cu identificarea candidatului. În aceste condiții, este de presupus că până la urmă liderii celor trei partide au ajuns la un numitor comun.

În același timp, opoziția comunistă a lăsat să se înțeleagă că nu va recunoaște legitimitatea alegerii pre-ședintelui, deoarece acest parlament ar activa ilegal.

Președintele Republicii Moldova este ales de Parlament cu votul a 61 de deputați. Alianța pentru Integrare Europeană are 58 de voturi, dar mai există patru deputați neafiliați, care au declarat că vor susține, în anumite condiții, candidatul propus de Alianță. Dacă nu este ales din primul tur, legislativul poate organiza o nouă tentativă în decurs de 30 de zile.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 07 Martie 2012
Stire din Cultură-Educație : Alegerile UMC au întrunit cvorumul
Pagina a fost generata in 0.4168 secunde