Republica Moldova nu-şi va mai plăti contribuţia la Comunitatea Statelor Independente

254
Republica Moldova nu-şi va mai plăti contribuţia la Comunitatea Statelor Independente - 1-1699001913.jpg
Republica Moldova a anunţat că, începând de anul viitor, va înceta plata contribuţiilor la Comunitatea Statelor Independente (CSI), organizaţia post-sovietică în care este membră, dar în raport cu care guvernul de la Chişinău a denunţat zeci de acorduri, transmite agenţia EFE.

„Guvernul va exclude Comunitatea Statelor Independente din lista organizaţiilor la care se plătesc cote anuale de afiliere”, a comunicat Ministerul de Finanţe de la Chişinău.

Această decizie a fost luată întrucât Republica Moldova a denunţat o serie de acorduri asupra participării la organizaţii create de CSI, precum şi ca urmare a sancţiunilor internaţionale introduse de comunitatea internaţională împotriva Federaţiei Ruse. Prin urmare, în proiectul de buget pentru anul viitor nu se va mai regăsi contribuţia la CSI.

Încă din 2023 a fost diminuată în buget suma alocată plăţii cotelor de afiliere la organizaţiile internaţionale cu 16 milioane de lei moldoveneşti (circa 900.000 de dolari), respectiv de la 66,5 milioane la 50,5 milioane de lei moldoveneşti.

„Reducerea cheltuielilor se datorează în mare măsură faptului că, încă de anul acesta, Republica Moldova nu plăteşte contribuţii pentru participarea la Adunarea Interparlamentară a CSI şi în şapte organizaţii ale acestei comunităţi: circa 8,2 milioane de lei moldoveneşti”, mai menţionează Ministerul de Finanţe de la Chişinău. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4082 secunde