Republica Moldova vrea să reducă consumul de gaze

110
Republica Moldova vrea să reducă consumul de gaze - moldovagaze-1659532826.jpg

Articole de la același autor

Republica Moldova ia în calcul reducerea dependenţei de gazele ruseşti în eventualitatea în care compania energetică Gazprom ar scădea livrările de gaze, a spus, ieri, vicepremierul moldovean Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii şi al Dezvoltării Regionale.


Consumatorii casnici din Republica Moldova vor avea căldură în această iarnă, în pofida riscurilor de sistare a livrărilor de gaze naturale din Federaţia Rusă, a spus Andrei Spînu, citat de media de la Chişinău şi dpa, relatează Agerpres.

Autorităţile susţin că există suficiente rezerve financiare pentru a putea face faţă unor situaţii extreme, precum sistarea livrării de gaze ruseşti. De asemenea, există şi surse alternative de procurare a gazelor naturale. Între timp, guvernul îşi propune o reducere voluntară de minim 15% din consumul de gaze în Republica Moldova.


„Trebuie să învăţăm cum să economisim. Credem că Republica Moldova poate economisi 15% din consumul său de gaze, la fel ca ţările Uniunii Europene”, a spus Spînu, adăugând că guvernul de la Chişinău se pregăteşte pentru diverse scenarii, inclusiv oprirea completă a furnizării de gaze de către Gazprom.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.4676 secunde