Responsabil din Primăria Berlin, demis pentru legături cu Stasi

192
Responsabil  din Primăria Berlin, demis pentru legături cu Stasi - responsabil-1484483693.jpg

Articole recomandate

Primarul Berlinului a anunțat, sâmbătă, demiterea unui secretar de stat al landului din cauza trecutului său în rândurile Stasi, fosta poliție politică a Germaniei comuniste, după o lună de controverse pe această temă în întreaga țară, transmite AFP. 


Secretarul de stat pentru locuințe al capitalei germane, Andrej Holm, a arătat "prin declarațiile și interviurile cu privire la trecutul său că nu este suficient de capabil să se examineze singur și să tragă învățăminte", a subliniat șeful guvernului din landul Berlin, Michael Muller, într-un comunicat. 


"În special la Berlin, care a fost prin excelență un oraș al diviziunii, nu trebuie să existe îndoieli legate de acțiunile vizând depășirea trecutului", a adăugat primarul social-democrat, reales, anul trecut, în fruntea guvernului regional al capitalei Germaniei, Berlinul având statutul de oraș-stat în sistemul federal german. 


Persoana în cauză este un apropiat al partidului stângii radicale germane, Die Linke, urmaș al partidului comunist est-german și care a obținut rezultate importante la Berlin și pe întreg teritoriul fostei Republici Democrate Germane. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 24 Decembrie 2016
Stire din Actual : Noi arestări legate de atacul de la Berlin
Miercuri, 21 Decembrie 2016
Stire din Actual : Atentat terorist la Berlin
Miercuri, 21 Decembrie 2016
Stire din Actual : Asalt la centrele  de refugiați din Berlin
Pagina a fost generata in 0.9602 secunde