Restricţii la achiziţiile de ouă în Marea Britanie, din cauza gripei aviare

395
Restricţii la achiziţiile de ouă în Marea Britanie, din cauza gripei aviare - oua-1668701485.jpg

Articole de la același autor

O serie de lanţuri de supermarketuri din Marea Britanie au început să introducă restricţii la achiziţiile de ouă, după ce livrările au fost perturbate de gripa aviară, transmite Reuters.

Marea Britanie se confruntă cu cea mai gravă epidemie de gripă aviară, ceea ce afectează livrările de ouă şi provoacă îngrijorări cu privire la o criză de carne de curcan şi pui pentru masa de Crăciun.

Asda, al treilea mare lanţ de magazine alimentare după liderul Tesco şi Sainsbury's, şi-a informat clienţii că vor putea cumpăra maximum două cutii de ouă, în timp ce Lidl a introdus o limită de trei cutii de ouă.


„Chiar dacă gripa aviară a perturbat livrările pentru anumite ferme, retailerii sunt experţi în a gestiona lanţurile de aprovizionare şi lucrează din greu să reducă impactul asupra consumatorilor”, a declarat Andrew Opie, director la British Retail Consortium, organismul care reprezintă supermarketurile din Marea Britanie. „Unele magazine au introdus limite temporare cu privire la numărul de cutii pe care un client le poate achiziţiona, astfel încât să fie asigurată disponibilitatea pentru toată lumea”, a adăugat Opie.


Un purtător de cuvânt de la Sainsbury's a confirmat că lanţul se confruntă cu unele dificultăţi în aprovizionarea cu ouă, dar a precizat că nu a introdus limite la achiziţii, ci a decis să îşi procure ouă din Italia.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4265 secunde