Restricțiile pandemice dure din Shanghai intensifică furia cetățenilor

123
Restricțiile pandemice dure din Shanghai intensifică furia cetățenilor - restrictiipandemice-1652876009.jpg

Articole de la același autor

Pentru generații de părinți chinezi, succesul copiilor lor a fost mult timp unul dintre cele mai importante obiective ale lor în viață și se cunoaște faptul că sunt dispuși să facă mari sacrificii pentru asta. Așa că, atunci când o familie din Shanghai a refuzat să părăsească casa proprie pentru a intra în carantina guvernamentală COVID impusă de autoritățile centrale de la Beijing, în timpul celei de-a șasea săptămâni de izolare a orașului, un ofițer de poliție i-a amenințat cu viitorul copiilor lor, potrivit unei analize CNN.

„Dacă nu respectați ordinele de la guvernul orașului, veți fi pedepsit, iar pedeapsa va afecta trei generații din familia voastră”, le-a atras atenția membrilor seniori ai familiei un polițist chinez, arătând cu degetul spre cameră într-un videoclip postat pe rețelele sociale din China.

„Suntem ultima generație, mulțumesc”, a răspuns categoric un tânăr, care nu este văzut în videoclip, într-o aparentă sugestie că nu plănuiește să aibă copii.

Videoclipul s-a încheiat brusc, fără nicio indicație dacă familia a fost în cele din urmă luată și dusă în carantină. Însă cazul s-a răspândit imediat pe internetul Chinei, rezonând cu mulți tineri chinezi care s-au săturat de presiunea tot mai mare asupra lor de a avea copii din partea unei societăți și a unui guvern despre care mulți spun că le-a oferit puțin din securitatea materială și emoțională de care au nevoie pentru a crește un copil.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.3465 secunde