Rețea jihadistă ce recruta inclusiv copii pentru Statul Islamic, destructurată

94
Rețea jihadistă ce recruta inclusiv copii pentru Statul Islamic, destructurată - stat-1459520455.jpg

Articole recomandate

Forțele de securitate libaneze au destructurat o rețea jihadistă care recruta adepți, printre care copii, pentru gruparea extremistă Stat Islamic (SI), a anunțat vineri Securitatea Națională într-un comunicat, transmite EFE.

Persoanele reținute, patru libanezi și un sirian, au mărturisit în timpul interogatoriului că făceau parte din Stat Islamic și că recrutau kamikaze, inclusiv copii, pentru a comite atentate sinucigașe împotriva armatei și a forțelor de securitate libaneze.

Organizația teroristă, de confesiune sunită, luptă în Siria împotriva milițiilor grupării șiite libaneze Hezbollah, care sunt aliați ai regimului președintelui Bashar Al-Assad în conflictul civil care a izbucnit în Siria în 2011.

În august 2014, jihadiști din SI și alte grupări extremiste s-au înfruntat cu forțele de securitate în localitatea Arsal, din nordul Libanului, și au ucis un număr semnificativ de militari libanezi. Totodată, în timpul acestor lupte au fost sechestrați peste 35 de militari, dintre care nouă sunt în continuare ostatici ai jihadiștilor, restul fiind asasinați sau eliberați, scrie Agerpres.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4776 secunde