Reuniune la Doha, sub egida ONU, a emisarilor pentru Afganistan

84
Reuniune la Doha, sub egida ONU, a emisarilor pentru Afganistan - 1-1708332312.jpg

Articole de la același autor

Emisari pentru Afganistan s-au întâlnit, la Doha, sub egida ONU, pentru a discuta despre angajamentul comunităţii internaţionale în această ţară, dar incertitudinea planează asupra participării autorităţilor talibane la această întâlnire cu uşile închise, informează agenţia AFP.

Autorităţile talibane nu au fost recunoscute oficial de nicio ţară de la revenirea lor la putere în Afganistan, în 2021, unde aplică o interpretare ultra-riguroasă a islamului, sporind măsurile împotriva femeilor, o politică descrisă ca „apartheid de gen” de către ONU.

Multe guverne şi organizaţii care acordă asistenţă şi-au suspendat sau redus finanţarea în această ţară în care jumătate din populaţie trăieşte sub pragul sărăciei şi 15 milioane de persoane sunt în nesiguranţă alimentară, potrivit Băncii Mondiale.

Participanţii, reuniţi de secretarul general al ONU, Antonio Guterres, urmau să discute timp de două zile despre consolidarea angajamentului comunităţii internaţionale într-o manieră mai coordonată în Afganistan.

O listă de participanţi comunicată de ONU include Statele Unite, China, Pakistan şi Uniunea Europeană, dar nu autorităţile talibane.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2068 secunde