Reuniune la Viena, consacrată acordului nuclear din 2015

279
Reuniune la Viena, consacrată acordului nuclear din 2015 - reuniune-1582672181.jpg

Articole recomandate

Reprezentanți din China, Rusia, Franța, Germania și Marea Britanie se întâlnesc, astăzi, la Viena, cu oficiali din Iran pentru a discuta despre continuarea acordului internațional din 2015 consacrat programului nuclear iranian, a anunțat, într-un comunicat, Comisia Europeană, transmite Reuters. 


Reuniunea de la Viena se desfășoară în contextul în care Marea Britanie, Franța și Germania au acuzat oficial, la 14 ianuarie, Iranul de încălcarea termenilor acordului din 2015, ceea ce ar putea duce la reinstituirea sancțiunilor ONU, ridicate în baza respectivului acord. 


Totuși, șeful diplomației Uniunii Europene, Josep Borrell, a afirmat, în cursul unei vizite la Teheran, la 4 februarie, că UE va extinde pe termen nedefinit marja de timp necesară pentru reglementarea disputelor legate de acordul din 2015, cu scopul de a evita o intervenție a Consiliului de Securitate al ONU sau instituirea de noi sancțiuni. 


Iranul a avertizat că, dacă disputa ajunge în Consiliul de Securitate al ONU, se va retrage din Tratatul de Neproliferare Nucleară din 1968, prin care se reglementează la nivel mondial controlul armelor atomice.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6349 secunde