REUTERS - Referendum în Elveția. Ce legi au fost respinse de cetățenii țării

835
REUTERS - Referendum în Elveția. Ce legi au fost respinse de cetățenii țării - elvetieniiaurespins-1623676939.jpg

Articole de la același autor

Elveţienii au respins duminică, prin referendum, interzicerea pesticidelor de sinteză și a importurilor de alimente produse în străinătate, care conțin astfel de substanțe. De asemenea, au respins o lege care vizează reducerea emisiilor de CO2. În schimb, ei au fost de acord cu întărirea puterilor polițienești în domeniul combaterii terorismului, informează Reuters.

O altă iniţiativă, respinsă cu peste 63%, prevedea ca subvenţiile pentru fermieri să fie plătite numai fermelor care nu folosesc pesticide, interzic utilizarea preventivă sau regulată a antibioticelor şi sunt capabile să îşi hrănească animalele cu furajele pe care le produc. Alegătorii s-au exprimat, de asemenea, în proporţie de peste 58% în sprijinul legii privind măsurile poliţieneşti de combatere a terorismului ce împuterniceşte poliţia să acţioneze mai uşor în mod preventiv în cazul unui „potenţial terorist”.

Astfel, poliţia elveţiană îi va putea monitoriza mai bine, le va limita deplasările şi îi va forţa să participe la interviuri, începând de la vârsta de 12 ani. De la vârsta de 15 ani, persoanele pot fi plasate în arest la domiciliu timp de nouă luni, cu aprobare din partea instanţei. Oponenţii de stânga ai legii consideră că aceste noi măsuri nu respectă drepturile fundamentale şi pe cele ale omului. Pe de altă parte, elveţienii chemaţi la urne nu au validat legea ce vizează reducerea emisiilor de CO2 până în 2030. Legea prevedea, în special, o creştere a impozitului pe păcură şi gaze naturale, precum şi introducerea unei taxe pe biletele de avion pentru zborurile de pe aeroporturile din Elveţia. Un alt text supus la vot, legea COVID, care conferea guvernului puteri suplimentare pentru a combate epidemia şi a atenua efectele acesteia asupra societăţii şi a economiei, a obţinut sprijinul a 59% din elveţieni.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7665 secunde