REUTERS: Ziua Elefantului, celebrată în speranţa revenirii turiştilor în Thailanda

1463
REUTERS: Ziua Elefantului, celebrată în speranţa revenirii turiştilor în Thailanda - thailandaelefanti640x400-1615642080.jpg
Thailanda a organizat sâmbătă un banchet cu fructe pentru zeci de elefanţi în vechea capitală Ayutthaya, continuând un eveniment anual care a reprezentat o importantă atracţie pentru vizitatorii străini, în speranţa că aceştia se vor întoarce curând şi vor relansa turismul, o branşă-cheie a industriei ţării, precizează Reuters.


Sărbătoarea marchează Ziua Elefantului în Thailanda, eveniment care celebrează elefanţii, o sursă de mândrie naţională şi identitate culturală. De-a lungul istoriei, acest animal a fost utilizat pentru muncă, transport, dar şi pe câmpul de luptă, de războinici şi regi.
"Noi, poporul-elefant, sperăm că guvernul va deschide ţara (în curând) pentru a primi turişti străini şi a aduce venituri, astfel încât să putem plăti hrana elefanţilor şi pe îngrijitorii lor", a spus Ittipan Kharwlamai, directorul general al Royal Elephant Kraal and Village, o tabără de elefanţi situată la nord de Bangkok.
"Sperăm că turiştii ne vor ajuta pe noi şi pe toţi cei 3.800 de elefanţi (domestici) pentru a supravieţui", a adăugat el.
Ţara dependentă de turism urmează să ridice o interdicţie de călătorie impusă în aprilie anul trecut pentru a limita răspândirea epidemiei, măsură care ţinut la distanţă atât turiştii cât şi investitorii străini.
A doua cea mai mare economie din Asia de Sud-Est a suferit cea mai profundă scădere din ultimele două decenii ale anului trecut, când numărul vizitatorilor străini a scăzut cu 83% față de aproape 40 de milioane în 2019.
Grupurile pentru drepturile animalelor cer de mult timp taberele de elefanți din Thailanda pentru a pune capăt spectacolelor și plimbărilor cu animale, marcând spectacolele drept o formă de abuz de animale.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.923 secunde