Revoltă în guvernul Theresei May. Miniștrii cer premierului să pună capăt austerității

137
Revoltă în guvernul Theresei May. Miniștrii  cer premierului să pună capăt austerității - theresamayrevolta-1498997873.jpg

Articole recomandate

A doua zi după o manifestație împotriva austerității, ziarul The Observer scrie - duminică - că mai mulți miniștri din executivul Theresei May cer să se pună capăt politicii guvernamentale de austeritate, relatează Reuters.


Ministrul sănătății, Jeremy Hunt, militează astfel pentru abandonarea plafonării creșterilor salariale ale infirmierilor, limitate în prezent la 1%, adică sub nivelul inflației, scrie ziarul.


Colega sa de la Educație, Justine Greening, cere și ea mai multe fonduri pentru școli.


Aceste tensiuni survin în timp ce poziția Theresei May a fost fragilizată în urma alegerilor legislative anticipate din 8 iunie, care i-au privat Partidul Conservator de majoritatea sa absolută în Camera Comunelor.


Potrivit unui sondaj Opinium pentru Observer și publicat duminică, cota de popularitate a premierului a scăzut, 51% dintre persoanele intervievate dezaprobând în prezent activitatea sa față de 31%, care sunt de părere opusă, adică o diferență de 20 de puncte.


La începutul lunii aprilie, opiniile favorabile depășeau cu 21 de puncte pe cele defavorabile.


În același timp, popularitatea liderului laburist Jeremy Corbin, ieșit întărit din scrutinul din 8 iunie, a cunoscut o evoluție contrară, trecând de la minus 35% în aprilie la plus 4% în a doua anchetă Opinium, cu 42% de opinii favorabile, față de 38% defavorabile.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3191 secunde