Rinat Ahmetov, cel mai bogat ucrainean, promite că va reconstrui Mariupol

155
Rinat Ahmetov, cel mai bogat ucrainean, promite că va reconstrui Mariupol - ahmetovpromite-1650199197.jpg

Articole de la același autor

Rinat Ahmetov, cel mai bogat om din Ucraina, a promis că va ajuta la reconstruirea orașului Mariupol, locul unde deține două mari oțelării despre care spune că vor fi din nou competitive la nivel mondial. „Mariupol este o tragedie globală și un exemplu global de eroism. Pentru mine a fost și va fi întotdeauna un oraș ucrainean”, a declarat Ahmetov pentru Reuters.

Omul de afaceri Rinat Ahmetov și-a văzut imperiul afectat în 2014, când Rusia a anexat peninsula Crimeea de la Marea Neagră. Ulterior, două regiuni din estul Ucrainei, Donețk și Luhansk, și-au proclamat independența față de Kiev, lovind din nou în afacerile lui Ahmetov.

Potrivit revistei Forbes, averea lui Ahhmetov era în 2013 de peste 15 miliarde de dolari. În prezent, aceasta se ridică la 3,9 miliarde de dolari.

„Pentru noi, războiul a izbucnit în 2014. Ne-am pierdut toate bunurile atât în Crimeea, cât și în teritoriul ocupat temporar din Donbas. Ne-am pierdut afacerile, dar acest lucru ne-a făcut și mai puternici”, a spus el.

Rinat Ahmetov a mai precizat pentru Reuters că se va reîntoarce în Mariupol după război.

„Ambiția mea este să mă întorc într-un Mariupol ucrainean și să-mi pun în aplicare planurile, astfel încât oțelul produs la Mariupol să poată concura pe piețele globale ca înainte”, a spus cel mai bogat om din Ucraina. Rinat Ahmetov a anunțat că va contribui la refacerea Mariupolului și a Ucrainei după război.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5697 secunde