Români din Italia implicați într-o fraudă de 60 de milioane de euro

327
Români din Italia implicați într-o fraudă de 60 de milioane de euro - frauda-1636653318.jpg

Articole de la același autor

Poliţia financiară italiană a arestat joi 16 persoane şi a denunţat circa 9.000 pentru o fraudă de circa 60 de milioane de euro la bugetul de stat prin încasarea ilegală a „venitului de cetăţenie” (reddito di cittadinanza), o măsură controversată de asistenţă socială de care pot beneficia în Italia persoanele fără loc de muncă şi care trăiesc sub pragul de sărăcie.


Conform anchetatorilor, persoanele - acum arestate - se prezentau la centrele unde se desfăşurau formalităţile în vederea aprobării ajutorului, prezentând acolo documentaţii false conform cărora cetăţenii români îndeplineau condiţiile pentru primirea acestui ajutor, inclusiv aceea că au stat timp de cel puţin 10 ani în Italia.

Potrivit Digi24, angajaţii acestor centre primeau câte zece euro pentru fiecare dosar aprobat sau le aprobau chiar gratis sub ameninţare. Prin acest mecanism fraudulos reţeaua a încasat în total circa 60 de milioane de euro din ajutoarele pentru venitul de cetăţenie şi pentru cel de urgenţă, acesta din urmă fiind acordat în contextul pandemiei.

Într-o altă operaţiune, desfăşurată săptămâna trecută, Carabinierii italieni au descoperit că aproximativ 5.000 de persoane au încasat de asemenea ilegal venitul de cetăţenie, statul italian fiind astfel fraudat cu circa 20 de milioane de euro.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5363 secunde