România cumpără 300 de staţii meteorologice noi prin PNRR

133
România cumpără 300 de staţii meteorologice noi prin PNRR - meteo-1669209095.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunțat că vor fi cumpărate, prin PNRR, 300 de stații meteorologice automate noi, 100 de stații agrometeorologice și un sistem de comunicații, care va permite creșterea capacității de avertizare a populației, potrivit Antena3


Ministrul Mediului a semnat astăzi contractul de finanțare pentru extinderea sistemului de observații meteorologice. Proiectul finanțat din PNRR, în valoare de 40 milioane de euro, va fi implementat de Administrația Națională de Meteorologie, în parteneriat cu Serviciului de Telecomunicații Speciale.


Prin investiţia făcută se va suplimenta numărul actual de 166 de stații meteorologice automate cu încă 300 de stații meteorologice automate noi și 100 de stații agrometeorologice.

Totodată, va fi achiziționat un subsistem integrat de comunicații, monitorizare și alimentare, care va contribui la creșterea capacității de avertizare a populației cu privire la fenomenele meteo periculoase și de vreme severă imediată și a gradului de realizare al prognozelor meteorologice.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5692 secunde