România cumpără medicamente pentru pacienții cu forme grave de Covid

160
România cumpără medicamente pentru pacienții cu forme grave de Covid - pastile-1633440791.jpg
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat, marţi, solicitarea de asistenţă internaţională pentru achiziţionarea a 12.700 flacoane de 400 mg de Tocilizumabum, medicament folosit în tratarea pacienţilor cu forme severe şi critice de COVID-19.


Potrivit Realitatea.net, CNSU a aprobat prin Hotărârea nr. 78 şi solicitarea de asistenţă internaţională pentru concentratoare de oxigen.

"Se aprobă solicitarea de asistenţă internaţională constând în achiziţionarea a 12.700 flacoane de 400 mg. de Tocilizumabum. Se aprobă solicitarea de asistenţă internaţională constând în concentratoare de oxigen. Pentru punerea în aplicare a prevederilor alin. (1) şi alin. (2), Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă dispune măsurile necesare în vederea activării Mecanismului European de Protecţie Civilă în scopul identificării posibilităţilor de sprijin", se arată în hotărâre.

Potrivit sursei citate, pe baza ofertelor primite, Ministerul Sănătăţii va întreprinde demersurile necesare pentru încheierea contractelor şi achiziţionarea în cel mai scurt timp posibil a cantităţilor necesare de Tocilizumabum.

Totodată, concentratoarele oferite în cadrul mecanismului vor fi preluate de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă în vederea distribuirii către unităţile sanitare unde este identificată nevoia.

"Transportul concentratoarelor din statele participante către România şi retur către acestea se va asigura, după caz, de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă prin Inspectoratul General de Aviaţie sau Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă ori de către Ministerul Apărării Naţionale la solicitarea Departamentului. Transportul cantităţilor de Tocilizumabum achiziţionate de Ministerul Sănătăţii din statele participante se va realiza, după caz, de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă prin Inspectoratul General de Aviaţie sau Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă ori de către Ministerul Apărării Naţionale la solicitarea Departamentului", arată aceeaşi sursă.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5322 secunde