România și Bulgaria nu vor intra în spațiul Schengen în 2014!

347
1
România și Bulgaria nu vor intra în spațiul Schengen în 2014! - barroso-1384265065.jpg

Articole recomandate

România și Bulgaria nu vor intra în spațiul Schengen în 2014, a declarat președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, pentru postul privat de televiziune din Franța LCI. 


"România și Bulgaria nu vor intra în spațiul Schengen în 2014, sunt prea multe opuneri", a declarat președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, luni seară, la emisiunea Le Club LCI. 


Într-un interviu acordat în septembrie postului public de radio din Bulgaria, Barroso afirma că România și Bulgaria îndeplinesc criteriile de intrare în Schengen și trebuie să primească o șansă de aderare cât mai curând. "Bulgaria și România îndeplinesc criteriile pentru aderarea la Schengen și cred că va fi corect să li se acorde o șansă cât mai curând", declara el. 


România și Bulgaria urmează ca, după o perioadă de tranziție de șapte ani de la aderarea la Uniunea Europeană, să adere la Spațiul Schengen, înăuntrul căruia sunt eliminate controalele la frontieră între state membre. 


Aderarea celor două state membre UE la Spațiul Schengen a fost respinsă în septembrie 2011, la solicitarea Finlandei și Olandei, care denunțau corupția și lipsa unor acțiuni concrete împotriva crimei organizate la București și, respectiv, Sofia. Întrebat despre un eventual al treilea mandat, Jose Manuel Barroso a răspuns că zece ani la conducerea Comisiei Euro-pene sunt suficienți. 
"Zece ani la conducerea Comisiei Europene este deja mult. Dar vreau să lucrez până în ultimul minut pentru Europa", a afirmat el, la televiziunea LCI. 


Mandatul actual al lui Barroso ca șef al Executivului european se încheie la sfârșitul lui octombrie 2014, după două mandate succesive de cinci ani. Actualul președinte al Parlamentului European, social-democratul german Martin Schulz, a anunțat deja că este pregătit să îi urmeze fostului premier portughez la conducerea CE. 


Comentează știrea

Rusinea Europei am devenit cu astfel de "alesi"
13 noiembrie 2013
Sa li se ceara socoteala!!!

Credeati ca europenii nu stiu si nu vad coruptia din Romania ? Credeati ca nu vad ce se intampla la vame ? De fapt care vame ? Exista ? Cat timp coloratii vand in orice loc public tigari de contrabanda ( teleportate- dupa parerea lor) nu se poate vorbi de vama sau de intrarea in Schengen vreodata ! Felicitari Europei !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4708 secunde