Românii care merg în Italia ar putea intra în carantină

276
Românii care merg în Italia ar putea intra în carantină - carantina-1636637405.jpg

Articole de la același autor

Românii care merg în Italia ar putea intra în carantină. Varianta este susținută de consilierul pentru sănătate al regiunii Lazio, Alessio D’Amato. Creșterea numărului de infecții și sărbătorile de Crăciun care se apropie au alarmat autoritățile italiene.


Potrivit Antena3.ro, foarte mulți români care se află sau care vor să plece în Italia ar putea intra în carantină.

”Avem nevoie de carantină pentru cei care sosesc din unele țări din Europa de Est, unde numărul de cazuri noi este foarte mare, iar procentajul persoanelor vaccinate este scăzut. Italia are relații strânse cu România și Bulgaria, lucrătorii din aceste țări sunt implicați, de exemplu, în îngrijirea persoanelor în vârstă.

Nu ne putem asuma acest risc. Și spun acest lucru într-un spirit de cooperare și respect pentru acești cetățeni care fac o muncă importantă”, a spus D'Amato.


”Situația din Italia este una destul de particulară. Peste 80% din populația care are reședință în Italia deja a completat ciclul vaccinal. Foarte mulți români s-au vaccinat chiar în ultima perioadă și cred că acest lucru este pozitiv, având în vedere că pentru a munci este obligatoriu acel Green Pass, documentul prin care se demonstrează că ai fost vaccinat sau că ești negativ la un test COVID-19.

Din păcate, încă mai sunt cetățeni care nu s-au vaccinat. Din punctul meu de vedere, eu respect decizia celor care au ales să nu se vaccineze, dar consider declarațiile domnului D’Amato, fostul declarat comunist, care în momentul de față este consilierul pentru sănătate al regiunii Lazio, total greșite”, a declarat Claudiu Stănășel, cetățean român stabilit în Italia.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4641 secunde